Pompanın minimum akış valfi nedir?

Pompanın minimum akış valfi nedir?

Otomatik devridaim valfi olarak da bilinen minimum akış valfi, su pompasının aşırı ısınma, şiddetli gürültü, kararsızlık ve yükün altında çalışırken kavitasyon nedeniyle su pompasına zarar vermesini önlemek için su pompasının çıkışına monte edilen bir su pompası koruma valfidir. Su pompası akışı belirli bir değerden düşük olduğu sürece, sıvı su pompasının gerektirdiği minimum akışı sağlamak için valf baypas dönüş portu otomatik olarak açılır.

1.Nasıl çalışır
Minimum akış valfi pompanın çıkışına bağlanır. Çek valflerde olduğu gibi, diskler ortamın itme kuvveti ile açılır. Ana kanalın basıncı değişmediğinde, ana kanalın akışı farklıdır ve disk açıklığı da farklıdır. Disk belirli bir konumda belirlenecektir Ana devre diski, ana diskin hareketini bypass anahtarlama durumuna ulaşmak için koldan bypassa geçirir.

2.Çalışma süreci Ana disk açıldığında, disk kolu çalıştırır ve kol baypası kapatır. Ana kanalın akışı azaldığında ve ana disk açılamadığında, ana disk kapalı konuma geri döner ve ana kanalı kapatır. Disk kolu tekrar çalıştırır, bypass açılır ve bypasstan hava gidericiye su akar. Basınç etkisi altında, su devridaim için pompanın girişine akar, böylece pompayı korur.

3.Avantaj
Minimum akış valfi (otomatik kontrol valfi, otomatik devridaim valfi, otomatik geri dönüş valfi olarak da bilinir), birden fazla işlevi entegre eden bir valftir. Aşağıdaki önemli avantajlara sahiptir: 1. Minimum akış valfi kendi kendine çalışan bir kontrol valfidir. Kolun işlevi, bypass açıklığını (sistemin akış ayarı) akışa göre otomatik olarak ayarlar. Tam bir mekanik yapıdır ve ek enerji gerektirmeyen bir akış kontrol valfine dayanır.
2.Baypas akışı ayarlanabilir ve kontrol edilebilir ve vananın genel çalışması son derece ekonomiktir.
3.Hem ana kanal hem de baypas çek valf olarak işlev görür.
4.Devridaim boruları için uygun üç yollu T şekilli yapı.
5.Baypas sürekli akış gerektirmez ve enerji tüketimini azaltır.
6.Çok fonksiyonlu entegrasyon, tasarım iş yükünü azaltır.
7.Erken ürün tedariki, kurulum ve devreye alma ve daha sonra bakım açısından önemli maliyet avantajlarına sahiptir. Kurulum ve bakım maliyetlerini azaltabilir ve toplam maliyet geleneksel kontrol valfi sistemlerinden daha düşüktür.
8.Hata olasılığını azaltın ve yüksek hızlı sıvıların neden olduğu hata olasılığını en aza indirin. Kavitasyon ve tel maliyeti ile ilgili bir sorunu yoktur.
9.Düşük akış koşullarında, pompanın kararlı çalışması hala garanti edilebilir.
10.Pompanın korunması için sadece bir valf gerekir ve ek bileşen gerekmez. Hatalardan etkilenmediğinden, ana kanal ve bypass neredeyse bakım gerektirmeyen bir bütün haline gelir.

4. Kurulum
Minimum akış valfi pompa çıkışına monte edilir ve korunan santrifüj pompaya mümkün olduğunca yakın monte edilmelidir. Sıvı titreşiminin neden olduğu düşük frekanslı su etkisini önlemek için pompa çıkışı ile valf girişi arasındaki mesafe 1,5 metreyi geçmemelidir. Akış yönü aşağıdan yukarıya doğrudur. Dikey kurulum bir önceliktir, ancak yatay kurulum da mümkündür.

5.Bakım ve kullanım önlemleri
1.Valf kuru ve havalandırılmış bir odada saklanmalı ve valf geçişinin iki ucu engellenmelidir.
2.Daha uzun saklama sürelerine sahip vanalar kiri temizlemek için düzenli olarak kontrol edilmelidir. Sızdırmazlık yüzeyine zarar vermemek için sızdırmazlık yüzeyinin temizlenmesine özel dikkat gösterilmelidir.
3.Kurulumdan önce, valf işaretinin kullanım gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını dikkatlice kontrol edin.
4.Montajdan önce valf boşluğunu ve sızdırmazlık yüzeyini kontrol edin. Kir varsa, bir temizlik beziyle silin.
5.Valf kullanıldıktan sonra sızdırmazlık yüzeyini ve O-ringini kontrol etmek için düzenli olarak kontrol edilmelidir. Hasar arızası zamanında onarılmalı veya değiştirilmelidir.

Akış kontrol valfleri ile ilgileniyorsanız,
https://www.genndih.com/proportional-flow-control-valve.htm